Lady In Waiting, Again....






Akhirnya seluruh tarian itu berakhir, seluruh hempasan kaki yang mengikuti irama membeku. Hening, seluruh musik telah terdiam

Beberapa saat yang lalu aku pikir kau yang duduk di pojok, menunggu seluruh pesta berakhir, yah engkau itu  yang akan menggandeng tangan  ini pulang di tengah kusutnya rambut, make-up yang meluntur, dan satu per satu pengagum telah menghilang.

Aku salah...
Rupanya seluruh penantian dimulai lagi, seluruh hening ini kunikmati. Tak ada lagi musik, tak ada lagi gema di udara, tak ada lagi pakaian yang indah, lalu tak ada kamu. 
Mungkin hening adalah musikku, atau mungkin saatnya kuciptakan musik sendiri? 



“Bukan pangeran berkuda yang kutunggu
Atau penjaga dengan seribu janji
Bukan juga penyair dengan bunga indah
Hanya ingin hati yang terpaut hingga akhir”


0 comments
Reactions: 

If God Wrote You A Letter by Max Lucado


If God Wrote You A Letter - Come Thirsty by Max Lucado


If God wrote you a letter, what would it say? If he penned you a personal note, how would it read? Fortunately, we don't have to guess. Your Maker made His feelings clear. He wants you to know His love, trust his oversight, accept his victory and rely on his energy. We have been reading the letter throughout these messages. Today we come to the end of it. We bring to a close the series Come Thirsty. Just to make sure we get the message, let's read the letter. For if God wrote you a letter, one message would come through loud and clear, He loves you!

Dear Child of Mine,

Are you thirsty? Come and drink. I am one who comforts you. I bought you and complete you. I delight in you and claim you as my own, rejoicing over you as a bridegroom rejoices over his bride. I will never fail you or forsake you.

1RECEIVE MY LOVE
I throw my arms around you, lavish attention on you and guard you like the apple of my eye. I rejoice over you with great gladness. My thoughts of you cannot be counted, they outnumber the grains of sand! Nothing can ever separate you from my love. Death can't, and life can't. The angels can't, and the demons can't. Your fears for today, your worries about tomorrow, and even the powers of hell can't keep my love away.

2You sometimes say, The Lord has deserted us; the Lord has forgotten us.? But, can a mother forget her nursing child? Can she feel no love for a child she has borne? But even if that were possible, I would not forget you! I paid for you with the precious lifeblood of Christ, my sinless, spotless Lamb. No one will snatch you away from me. See, I have written your name on my hand. I call you my friend. Why, the very hairs on your head are all numbered. So don't be afraid; you are valuable to me.

3Give me your burdens, I will take care of you. I know how weak you are; that you are made of dust. Give all your worries and cares to me, for I care about what happens to you.

4TRUST MY OVERSIGHT
Trust in me always, I am the eternal Rock, your Shepherd, the Guardian of your soul. When you go through deep waters and great trouble, I will be with you. When you go through rivers of difficulty, you will not drown! When you walk through the fire of oppression, you will not be burned up; the flames will not consume you.

5So, don't worry. I never tire or sleep. I stand beside you. My angels encamp around you. I hide you in the shelter of my presence. I will go ahead of you directing your steps and delighting in every detail of your life. If you stumble, you will not fall, for I hold you by the hand. I will guide you along the best pathway for your life.

6Wars will break out near and far, but don't panic I have overcome the world. Don't worry about anything; instead, pray about everything. I surround you with a shield of love.

7I will make you fruitful in the land of suffering, trading beauty for ashes, joy for mourning, praise for despair. I live with the low-spirited and spirit crushed. I put new spirit in you and get you on your feet again. Weeping may go on all night, but joy comes with the morning. If I am for you, who can ever be against you?

8ACCEPT MY VICTORY
I know your manifold transgressions and your mighty sins, yet, my grace is sufficient for you. I have cast all your sins behind my back, trampled your sins under my feet and thrown them into the depths of the ocean! Your sins have been washed away, swept away like the morning mists, scattered like the clouds. Oh, return to me, for I have paid the price to set you free.
9Your death is swallowed up in victory. I disarmed the evil rulers and authorities and broke the power of the Devil, who had the power of death. Blessed are those who die in the Lord. Your citizenship is in heaven. Come, inherit the Kingdom prepared for you where I will remove all of your sorrows, and there will be no more death or sorrow or crying or pain.

10RELY ON MY ENERGY You are worried and troubled about many things; trust me with all your heart. I know how to rescue godly people from their trials. My Spirit helps you in your distress. Let me strengthen you with my glorious power. I did not spare my Son but gave him up for you. Won't I give you everything else? March on, dear soul, with courage! Never give up. I will help you. I will uphold you.11
Remember, I am at hand. Come to me when you are weary and carry heavy burdens, and I will give you rest. I delight in you; and I can be trusted to keep my promise. Come and drink the water of life.12

Your Maker, Your Father,
God

1Isaiah 55:1, Isaiah 51:12, 1 Cor. 6:20, Col. 2:10, Isaiah 62:4-5, Hebrews 13:52Deut. 32:10 MSG, Zeph. 3:17, Psalm 139:17-18, Romans 8:35 3Isaiah 49:14-15, 1 Peter 1:19, John 10:28, Isaiah 49:16, Jn. 15:15, Matt. 10:29-31 4Psalm 55:22, Psalm 103:13-14, 1 Peter 5:7 5Isaiah 26:3-4, 1 Peter 2:25, Isaiah 43:26Matt. 6:34, Psalm 121:3, Psalm 34:7, Psalm 31:20, Deut. 31:6, Psalm 37:23-24, Psalm 32:8 7Matt. 24:6, John 16:33, Phil. 4:6, Psalm 5:12 8Gen. 41:52, Isa. 61:1-3, Isa. 57:15, Psalm 30:5, Romans 8:31 9Amos 5:12, 2 Cor. 12:9, Isa. 38:17, Micah 7:19, 1 Cor. 6:11, Isa. 44:22 101 Cor. 15:54, Col. 2:15, Heb. 2:14, Rev. 14:13, Phil. 3:20, Matt. 25:34, Rev. 21:4 11Luke 10:41, Prov. 3:5, 2 Pet. 2:9, Rom. 8:26, Col. 1:11, Rom. 8:32, Judges 5:21, 2 Cor. 4:1, Isa. 41:10 12Phi. 4:5, Matt. 11:28, Psalm 149:4, Heb. 10:23, Rev. 22:17

Date preached: December 7, 2003



Category: 0 comments
Reactions: 

Bapaku Perlindunganku


Hanya di hadiratMu tidak ada kepalsuan
Aku temukan hati Bapa yang selalu mengasihiku 
dengan seluruh kemurnian, 
aku aman, nyaman, tenteram dalam perlindunganMu
Ketika dunia luar begitu menakutkan untukku
ketika aku merasa betapa rapuh, mudah tertipu
oleh tawaran tawaran palsu, oleh ambisi ambisi,
oleh nafsu.
Aku lari padaMu 
disana ada lengan terbuka yang mendekapku
disana ada hangat yang abadi
dan disana dahagaku dipuaskan
Bapaku, kekasih jiwaku, pengharapanku, tujuan akhirku



Category: 0 comments
Reactions: 

Abundance


Akhir akhir ini aku banyak menyadari Tuhan itu Allah yang sangat kaya, sayangnya manusia hanya berhasil menjadikan itu pengetahuan tanpa menghidupinya. Hey, Dia Allah yang sanggup bekerja melebihi apa yang kita pikirkan. Jadi bodoh sekali kalau kekawatiran menjadi kekang kita, menghambat kita menikmati berkat anugerah yang tersedia secara limpahnya. Ratapan 3 mengatakan : “Mengapa orang hidup mengeluh? Biarlah setiap orang mengeluh tentang dosanya.”

“Mengapa orang hidup mengeluh? Biarlah setiap orang mengeluh tentang dosanya”

Kenapa dosa? karena satu satunya penghambat untuk bisa merasakan anugerah, kemuliaan, kepuasan yang luar biasa itu cuman satu hal. DOSA!!

Ketika menyadari limpahan yang luar biasa ini, maka kehidupan ini akan sangat sayang kalau tidak dibagikan. Well, what more...if I am sufficient in God in every aspect of my life, what I suppose to think is “HOW TO MAKE OTHER PEOPLE SUFFICIENT”, gimana cara gw bisa jadi saluran berkat buat orang lain supaya kita semua merasa kelimpahan yang sama.

Gw heran kadang dengan diri gw, yang takut ga naik jabatan atau something dan lain hal lain. Padahal tidak sedikitpun dari udara yg gw hirup merupakan usaha gw. Gw lebih kuatir dengan hal - hal lain yang jauh lebih ga penting dari hidup itu sendiri. Ah c’mon...adakah dari satu pembaca yang bisa ngasi jaminan oksigen kehidupan untuk 1 minggu aja...well gw hampir 28 tahun dan Tuhan ngasih itu gratis tis tis. 

Dalam sebuah perenungan gw disadarin, iya ya..untuk sampai pada hari ni aku butuh seluruh hidup yang telah kulewati, dan sayang banget kalau dilalui dengan kuatir, membenci, hal negatif lainnya.  Kehidupan itu sendiri adalah anugerah, anugerah berarti sesuatu yang kita terima cuma - cuma, ga pake usaha...tapi bener-bener karena kebaikan Tuhan. Seperti yang beberapa minggu lalu pendeta gw katakan mendengung melulu “It takes along time, whole your past till you arrive into this day” So celebrate it with thanksgiving.

“It takes along time, whole your past till you arrive into this day”

Ga munafik si, kalau hidup pun sering susah tapi this God’s word really could over come all problems :

“ Tak berkesudahan kasih setia Tuhan, tak habis - habisnya rahmatNya; slalu baru tiap pagi - (TIAP PAGI) besar kesetiaanMu.”

“Tuhan adalah baik bagi orang yang berharap kepadaNya, bagi jiwa yang mencari Dia” [masih mau nyari boss’ favor? atau others’ favor, Seek for God’s favor]

“Adalah baik menanti dengan diam pertolongan Tuhan” [surrender]


Dalam hadiratNya di sana kepenuhanku
Namun seringku mencarinya di tempat lain, sehingga kekosongan di batinku semakin menganga
Aku menjadi orang yang hanya memikirkan diri sendiri, melupakan teman dan menjadi sangat egois
Iri hati masuk, membuat rasa syukur lenyap tak bersisa
Dosa semakin mudah mengintip, menjadi bagianku dan mengintimidasi membuatku menjadi tertuduh

Sungguh baik Tuhan, dalam kesetiaanNya di tengah ketidaksetiaanku, pengampunanNya selalu dibukakan bagiku. “Tuhan adalah bagianku kata jiwaku, oleh sebab itu aku berharap kepadaNya.
Mahkota telah jatuh dari kepala kami wahai kami, karena kami telah berbuat dosa.
Bawalah kami kembali kepadaMu ya Tuhan, maka kami akan kembali, baharuilah hari - hari kami seperti dahulu kala.”

Fokus hidup orang yang mengasihiNya akan semakin berubah, tergambar dari doa, dari how they spend their money, ability, talent, bukan untuk keuntungan diri karena pada dasarnya mereka sudah limpah, but for others, supaya orang lain pun merasakan kelimpahan yg sama. 

Enjoy your life, jangan biarkan sukacita, rasa syukur dicuri oleh kekuatiran atau masalah atau apapun itu. Have a life in abundance.

The thief comes only in order to steal and kill and destroy. I came that they may have and enjoy life, and have it in abundance - John 10 : 10

Note : 
*)All Italic taken from Ratapan 3 & 5 (Old Testament)


Category: 0 comments
Reactions: